
יוון שאלות ותשובות
מבחר שאלות ותשובות שיעשו סדר לכל מי שרוצה לתכנן חופשה ביוון
שאלות ותשובות על נופש ביוון
נופש ביוון תמיד נמצא בין האופציות המועדפות על השולחן עבור המטייל הישראלי. ולמרות הקירבה הגאוגרפית והתרבותית היעד עדיין לא מוכר לכולם, המבחר הגדול של האיים והמלונות לעיתים נראה מבלבל. לכן ריכזנו עבורכם מספר שאלות נפוצות לגבי נופש ביוון...וכמובן את התשובות.
האם נדרשת ויזה כדי להיכנס ליוון?
יוון חברה באיחוד האירופאי ובאזור שנגן ולכן עבור דרכונים ישראליים לא נדרשת ויזה כדי להיכנס למדינה ולהישאר עד לתקופה של 90 ימים כמו בשאר מדינות האיחוד האירופאי. החל משנת 2024 יוון מתכננת להצתרף למערכת ה ETIAS (כניסה ויציאה אלקטרונית) שמנהיג האיחוד האירופאי, אשר תדרוש רישום דיגטלי וקבלת בר קוד לכניסה למדינה. יחד אם זאת המערכת עדיין לא עלתה לאוויר ויש צורך להמשיך ולהתעדכן בהנחיות.
האם יוון מתאימה רק לנופש בטן גב?
ממש לא! יוון מדינה גדולה מאוד עם מגוון נופים וסגנונות. בדרך כלל האיים הגדולים כגון רודוס וכרתים נחשבים ליעדי ''בטן גב'' מועדפים עבור מי שנופש ביוון. יחד עם זאת ישנם איים פחות מתויירים כגון זקינטוס או קרפטוס בהם ניתן ואף מומלץ לצאת לטיולים ולהעביר את הזמן מחוץ למלונות. כמו כן ביוון היבשתית יש מבחר גדול מאוד של אפשרויות. ניתן לצאת לטיולי טבע בחבל תסליה בו שוכנים המנזרים התלויים של מטאורה, או לטרקים בשמורת הר האולימפוס או לטיול קניות ואתרים של מספר ימים בבירה אתונה.
מה הוא מס התיירות החדש?
אז האמת היא שלא מדובר במס חדש. מס התיירות קיים שנים ביוון וגם בשאר ערי אירופה הגדולות ונועד לתת לממשלה כסף כדי להשקיע בפיתוח של תשתיות לשימוש התיירות ובהתמודדות עם העומסים שהתיירות יוצרת על הסביבה המקומית. רק שמתחילת השנה (2024) ממשלת יוון החליטה להעלות אותו במעט. גובה המס המדויק תלויי ברמת מקום הלינה ומשך הלילות שהתייר שוהה אך לא מדובר בעליה בלתי סבירה וכנראה שלא תהיה לכך השפעה משמעותית על הזמנת החופשות ליוון. ההכנסות מהמס ביוון אגב יועברו לטובת קרן להתמודדות עם אסונות טבע.
האם יוון הוא יעד מתאים לעונת הקיץ בלבד?
למרות הדימוי של יוון כיעד ים תיכוני חם ולכן מתאים לחופשות קיץ, ניתן לטייל בה כל השנה. נכון שמרבית המלונות והאטרקציות באיים נסגרות בסתיו ונפתחות שוב רק באביב אך יוון היבשתית מציעה פעילויות כל השנה. יוון היא מדינה נוצרית אורתודוסית ולכן בתקופה שלפני חג המולד וראש השנה האזרחי (הסילבסטר) גם ביוון מתקיימים שווקי חג המולד ופעילויות נוספות שנותנות להרגיש את אווירת החג לא פחות מאשר בשווקים הגדולים של מערב אירופה.
האם להזמין חבילה או כל מרכיב בנפרד?
אחת השאלות שתמיד עולה בזמן תכנון החופשה היא האם כדאי להזמין הכול כחבילה מוכנה מראש או להזמין את הטיסה והמלונות בנפרד. אין כלל אצבע אחד לכולם, אבל מומלץ לזכור כמה דברים. חברות הצ'ארטר מתחייבות למלאי גדול של חדרים במלונות המבוקשים ולכן משיגות במקרים רבים מחירים זולים יותר מאשר בהזמנה של חדר בודד. כמו כן יש מלונות המשווקים באופן בלעדי על ידי סיטונאי הצ'ארטר ולא מקבלים הזמנות שנעשות דרך מנועי חיפוש. שנית החבילות כוללות לרוב שירות העברות המותאם גם לשעות הטיסה, דבר המקל על ההגעה למלון במיוחד באיים הגדולים וגם כאשר הטיסות הן בשעות פחות נוחות (למשל נחיתה מאוחר בערב או המראה מוקדם בבוקר). מנגד הזמנה של כל מרכיב (טיסה, מלון, רכב...) בנפרד נותנת שליטה טובה יותר על ההזמנה ואפשרות לביצוע שינויים במידת הצורך בהמשך.
האם ניתן לשלב טיול ביבשת עם קפיצה לאיים?
בהחלט כן, ביוון קיים שירות מעבורות על בסיס יומי המקשר את אתונה ופיראוס עם כל האיים הגדולים וגם הקטנים וכך ניתן לעבור בין היעדים אפילו עם רכב. כמובן שקיימת גם רשת של טיסות פנים המופעלת על ידי מספר חברות תעופה יווניות המאפשרת להגיע לאיים בקלות, לאחר טיול של מספר ימים באתונה או סלוניקי.
מה משך השהיה המומלץ ביוון?
התשובה תלוייה בסוג החופשה שמתכננים לעשות. מרבית החבילות ליוון הם לטווח שבין 4 ימים לשבוע. זה זמן שמתאים מאוד לחופשה רגועה של ''בטן גב''. במידה ומתכוונים להשכיר רכב ולטייל ביבשת ניתן לשהות גם לתקופה של כ 10 ימים כדי להספיק לראות את המקומות העיקריים (מרחקי הנסיעה ביוון יכולים להיות גדולים). כאשר מדובר באיים ככל שהאי גדול יותר כך תצתרכו יותר זמן כדי לראות הכל. במידה והטיול כולל הפלגה בין האיים במעבורת יש לקחת בחשבון את זמן העלייה והירידה מהמעבורת ותהליך הרישום. לפני תכנון החופשה מומלץ לקרוא גם את המידע במאמר נופש ביוון
איזה בגדים כדי לקחת?
יוון ידועה כיעד לחופשה קייצית אך כדאי לזכור שבחלק מהאיים, כגון רודוס גם בעונת הקייץ יכולות לנשב רוחות חזקות, במיוחד בשעות הערב. כמו כן ביוון היבשתית קיימים אזורים גבוהים והרים המתנשאים לגובה של 2000 מטרים ויותר. ולכן גם בעונת הקיץ מומלץ לקחת פריט לבוש חם יותר למקרה הצורך. כמובן שמחוץ לעונה (בחורף ובעונות המעבר) מזג האוויר קר ויתכנו שינויים קיצוניים ולכן בגדים חמים בהחלט נדרשים.
מה הם החגים הלאומיים ביוון?
יוון היא מדינה נוצרית-אורתודורסית ולכן מרבית החגים הם חגי הכנסייה היוונית. כמו בשאר העולם הנוצרי, חג המולד וראש השנה (הסילבסטר) החלים ב 25 בדצמבר ו 1 בינואר הם החגים העיקריים וסביב תקופה זו הרחובות מקושטים ומתקיימים שווקי חג מולד. בסביבות חודש אפריל (תאריך משתנה) חל חג הפסחא ומקביל פחות או יותר לחג הפסח היהודי. 2 חגים אזרחיים חשובים הם יום העצמאות של יוון החל ב 25 במרץ ויום הפועלים שיש לו עדיין מקום חשוב בלוח החגים ב 1 במאי. בהרבה אזורים ואיים נחגגים גם חגים מקומיים לכבוד קדושים או אירועים בעלי אופי מקומי יותר.
ממה כדאי להיזהר?
יוון נחשבת כיעד מאוד בטוח עבור התיירים, אחוזי הפשיעה, במיוחד באיים נמוכים מאוד ומקרי רמאות של תיירים נחשבים נדירים. יחד עם זאת כאשר יוצאים לנופש ביוון חשוב לזכור, במיוחד בערים הגדולות, לשמור על כסף מזומן, ארנקים ודרכונים קרוב אליכם. במיוחד כאשר נוסעים בתחבורה ציבורית או ברכבת התחתית בשעות העומס. הדבר נכון במיוחד לאתונה ולאזורים בעלי ריכוז גדול של מהגרים.
כאשר משכירים רכב, מומלץ לעשות זאת בחברות הגדולות, לבדוק טוב את תקינות הרכב (בעיקר בלמים, נזילות וכו') ואת המסמכים שחותמים עליהם. אילו תנאי תשלום או ביטוח הם מכילים במקרה של תאונה או נזק. כאשר יוצאים לנסיעות ארוכות באזורים הכפריים או באזורי ההרים חשוב לזכור שהתשתיות ביוון לעיטים בסיסיות מאוד, הדבר הכון הן לגבי רמת הכבישים והן לגבי זמינות של תחנות דלק וציוד חיוני.
חלק גדול מחופי הרחצה אינם מצוידים בתחנות הצלה ולכן מומלץ מאוד לשחות רק בחופים ציבוריים מסודרים או חופים של אתרי הנופש עצמם בהם יש שירותי הצלה. במידה ולא בטוחים לגבי משהו תמיד מומלץ להתייעץ עם תושבים מקומיים, היוונים מאוד מכניסי אורחים ואוהבים לעזור.
